.NET – Utbildningar & kurser

Det finns flera bra .NET utbildningar. Om du väljer att gå en av dem blir du expert på Microsofts egen .NET-plattform och programvaror, men kommer även få bra koll på C# och andra programmeringsspråk. På den här sidan kan du ta del av utbildnings- och karriärtips. Hur mycket tjänar en .NET-utvecklare i lön och vilka framtidsutsikter har yrkesrollen?

Läs Mer

Vad är .NET?

.NET är Microsofts plattform för att utveckla program och applikationer. Förutom ett kodbibliotek med olika funktioner och lösningar kan du använda dig av programmeringsspråken C#, F# samt Visual Basics. När du arbetar utifrån denna plattform måste du inte nödvändigtvis programmera från grunden, som andra programmeringsspråk kan kräva. Om du tänker dig att du vill fokusera på Microsoft- och Windows-produkterna är att bli .NET-utvecklare ett givet val. Som alternativ har du javautveckling, men detta är ett annat programmeringsspråk med en annan plattform.

.NET-utvecklare utbildning – 4 tips

Du som vill kunna utveckla program och applikationer kan med fördel gå en .NET utvecklare utbildning. Nedanför följer tips på fyra yrkeshögskoleutbildningar, som alla ger dig de verktyg du behöver för att arbeta med just .NET-utveckling:

IT-Högskolan

På IT-Högskolans tvååriga .NET-utvecklare utbildning får du omfattande programmeringskunskaper utifrån Microsofts plattform. Du får bland annat lära dig att programmera program och applikationer, liksom du får lära dig att sätta upp databaser. Utbildningens huvudsakliga fokus ligger på programspråket C#, som du lär dig på avancerad nivå. Du kommer ha omfattande perioder av praktiserande. Då vistas du på olika företag för att lära dig hur .NET-utveckling går till i praktiken. Gå utbildningen på plats i Stockholm, Göteborg eller som en hybridutbildning på delvis distans.

Läs mer hos IT-Högskolan

Newton

Newtons tvååriga yh-utbildning Systemutvecklare .NET bedrivs på heltid i Malmö. Visserligen ligger huvudsakligt fokus på .NET och C#, men under programmets gång kommer du även få prova på programmeringsspråk som HTML5, CSS samt JavaScript. Du lär dig utveckling av program, databaser, molntjänster och så vidare. Letar du efter en bred utbildning med praktiska inslag – däribland verksamhetsförlagd praktik – är detta ett bra alternativ. Under de två utbildningsåren får du med dig kunskaper för att direkt kunna söka och få jobb inom programmering och systemutveckling.

Läs mer hos Newton

Campus Mölndal

Campus Mölndal är ett annat exempel på en yh-skola som erbjuder en tvåårig .NET-utbildning. Utbildningen sker på plats i Mölndals stad och går på heltidsfart med praktik på slutet. Programmets upplägg syftar till att göra dig till systemutvecklare med färdigheter inom programmering och databashantering, bland mycket annat. Du genomgår träning i C# och .NET-plattformen, så även i CSS, HTML och JavaScript. I IT-branschen är SCRUM nästan standard. Denna metod får du också lära dig mer om i yh-utbildningen. Även kurser inom personlig och professionell utveckling ingår.

Läs mer hos Campus Mölndal

Yrkesakademin

Yrkesakademins utbildning inom systemutveckling sker mestadels på distans, med åtta fysiska träffar i Umeå. Programlängden är två år och studietiden inkluderar ett par praktikperioder. Programmets fokus ligger på .NET och C#. Du får dock med dig grundläggande kunskaper inom CSS, HTML5 och JavaScript, vilket gör att du kan jobba såväl front end som back end efter att du genomfört de olika kursmomenten. Denna yh-utbildning lägger stor vikt vid agila arbetsmetoder och därför får du gå en kurs som ägnas helt åt detta.

Läs mer hos Yrkesakademin

.NET-utvecklare – Jobb

Söker du ett .NET-utvecklare jobb? Hos Utvecklarjobb.nu listas lediga jobb som utvecklare i hela Sverige. Det finns många lediga tjänster för programmerare och systemutvecklare, vilket tyder mycket gynnsamma förutsättningar för dig som letar efter ett nytt jobb. Inom IT-sektorn samlar du successivt på dig ny kunskap och kan därmed få nya roliga uppgifter. Börja med att söka ett .NET utvecklare jobb och när du sedan är redo för det kan du vidareutbilda dig inom exempelvis IT-projektledning för att klättra. Sök vidare på ”lediga jobb utvecklare” så får du upp bra karriärtips.

.NET-utvecklare – Lön & framtidsutsikter

Du som kan .NET- och systemutveckling kommer sannolikt inte lida någon brist på spännande jobbmöjligheter, så eftersökta som .NET-utvecklare är i både den privata och offentliga sektorn. Nästan alla verksamheter har sina egna program och system, och där kommer du in i bilden. Din kunskap är egentligen inte begränsad till en enda bransch. Lönen för .NET-utvecklare ligger på mellan 40 000 och 60 000 kronor i månaden, beroende på erfarenhet och roll. På Wiseit.se kan du läsa mer om framtidsutsikterna och löneutvecklingen för yrket i fråga.