Javautvecklare utbildning

Vill du gå en javautvecklare-utbildning? Här får du får tips på etablerade yrkeshögskoleutbildningar, vilka karriärval du kan göra efter att du lärt dig programmering samt en överblick av löneläget för javautvecklare. Ta del av karriärtipsen och lär dig Java!

Läs Mer

Vad är Java?

Java är är ett av de vanligaste programmeringsspråken och det används för att programmera mjukvarusystem, mobil- samt webbapplikationer. Eftersom javaspråket är så utbrett i IT-branschen kommer du långt genom att lära dig det. Detta programmeringsspråk har funnits sedan 1995. En av de stora fördelarna med att programmera i Java är att när du byggt ett program eller system i språket kan du använda programmet över flera plattformar. Om du lär dig Javaprogrammering kan du bland annat jobba som javautvecklare.

Vad gör en Javautvecklare?

Vad gör en javautvecklare på jobbet? Du som väljer att satsa på javautveckling har många spännande uppgifter framför dig. Du kan bland annat nischa dig mot webbutveckling och databashantering, om du nu inte har fullt fokus på att programmera applikationer och system. Javaprogrammering är en efterfrågad kunskap i IT-branschen och detta ger dig en hel del karriärmöjligheter. Du kan exempelvis vidareutbilda dig till IT-projektledare. Med programmeringskunskap blir du konkurrenskraftig och får på så vis lättare en överordnad yrkesroll. Sammanfattningsvis kan en javautvecklare syssla med allt från programmering till projektledning.

Gå en Java-utbildning

Om du vill bli jobba med programmering kan du med fördel gå en Java utbildning. Väljer du en sådan här utbildningsväg blir du troligen javautvecklare. Nedanför tipsar vi om två yrkeshögskoleutbildningar inom Java – fortsätt läsa för karriärinspiration.

IT-Högskolan

Att läsa en Java utbildning på IT-Högskolan gör att du efter två års tid är redo att jobba inom en rad olika IT-projekt. I utbildningsmomenten varvas teori och praktik, så att du kommer behärska javautvecklingens grundstenar när du ger dig ut i det faktiska yrkeslivet. IT-Högskolans Java-utvecklare utbildning går av stapeln i både Göteborg och Stockholm. Det finns också en hybridvariant, som låter dig delvis studera på distans. Du får uppgifter i både Java EE och Spring Boot. Efter studietiden kommer du vara en fena på systemutveckling.

Läs mer hos IT-Högskolan

Campus Värnamo

Utbildningen till javautvecklare på Campus Värnamo är en YH-utbildning som erbjuds på distans med fysiska träffar i Värnamo. Denna utbildning är utformad för att ge studenterna de kunskaper och färdigheter som krävs för att kunna arbeta som javautvecklare.

Utbildningen är uppdelad i olika moduler som täcker allt från grundläggande programmering till mer avancerade ämnen som databaser och webbutveckling. Studenterna kommer att lära sig att använda moderna verktyg, och de kommer att få lära sig att skriva effektiv och strukturerad kod. En viktig del av utbildningen är också att studenterna kommer att få lära sig att arbeta i team och att samarbeta med andra utvecklare och projektledare. Detta kommer att ge dem en viktig erfarenhet som är värdefull när de väl går ut i arbetslivet.

Läs mer på Campus Värnamo

Javautvecklare – Lön

Javautvecklarens lön ligger i genomsnitt på över 48 000 kronor. Den erfarna programmeraren tjänar så klart mer. Med tanke på det stora behovet av javaprogrammerare och systemutvecklare ser löneläget bra ut. För att klättra på lönestegen kan du satsa på mer ansvarsfulla roller, såsom att bli IT-konsult eller IT-projektledare. Ju mer kunskap och ansvar du har, desto högre lön kommer du troligen få. Hos Ratsit kan du ta del av den officiella lönestatistiken för javautvecklare i Sverige. Kolla närmare på lön efter kön, ålder och ort.

Arbetsmarkande för javautvecklare

Framtidsutsikterna ser mycket ljusa ut för javautvecklare och systemutvecklare, egentligen för hela IT-branschen i stort. Om du vill ha goda karriärmöjligheter med roliga uppdrag är alltså javautveckling ett bra kort att satsa på. Du måste inte arbeta på ett specifikt programmeringsföretag. Många organisationer inom privat och offentlig sektor bygger upp sina egna inhouse-avdelningar där programmerare bidrar med front end och back end. Nästan varje organisation har sin egen webbplats och sitt eget datorsystem. Av den anledningen är och förblir efterfrågan på folk stor.