Hitta extrajobb

Är du student och ute efter ett extrajobb? Här ger vi dig våra bästa tips för att guida dig fram till ditt nästa extrajobb!

Läs Mer

CV – Tips

En av de viktigaste punkterna när det kommer till att söka extrajobb är ditt CV. När du ska skriva CV finns det vissa saker som du bör tänka på. Här följer våra bästa tips vad gäller CV-skrivande inför ansökan om extrajobb:

1

Tänk på struktur

Ett CV ska vara lockande och efter att arbetsgivaren läst ditt CV ska de känna att det är dig de vill ha. Något som är oerhört viktigt för ett bra CV är att använda rätt struktur. På cv-mall.com kan du ta del av CV-mallar som är anpassade för alla tänkbara typer av branscher.

2

Få med relevant kompetens och tidigare erfarenhet

Det är viktigt att du i ditt CV lyfter relevant kompetens och din tidigare erfarenhet som gör dig extra intressant för det extrajobb du söker. Man ska aldrig ljuga i ett CV, men det finns sätt som du kan försköna ditt CV på där du kan avvara delar av ditt yrkesverksamma liv som inte är relevant för extrajobbet du tänkt söka.

3

Sälj in dina kunskaper

Ett CV handlar om att sälja in sina kunskaper. Det är därför av oerhörd vikt att fokusera på just detta. Gör så att ditt CV tydligt utmärker sig för tjänsten du sökt genom att sälja in dina kunskaper på bästa sätt för arbetsgivaren som skall läsa ditt CV. Här behöver man inte krångla till det – ingen orkar läsa stycken som bygger på flera rader av bara text.

Personligt brev – Tips

När du är klar med ditt CV har det blivit dags att fila på ditt personliga brev. Ett personligt brev utgör inte endast ramen för ditt yrkesverksamma liv – utan här ges du en chans att sälja in dig själv som person tillsammans med ditt bagage av kunskap, vilket kommer ge dig en fördel i jakten på ditt nästa extrajobb.

Precis som för ett CV så är det klart fördelaktigt att tänka på vissa saker då du skriver ditt personliga brev. Några av dessa punkter är bland annat:

  • Struktur – Strukturera upp ditt personliga brev på ett snyggt sätt som gör det enkelt och intressant att läsa.
  • Förklara varför du är rätt person – Ett personligt brev är säljande där det slutgiltiga syftet bygger på att du ska förklara varför du är rätt person för den tjänst du sökt. Visa tydligt i det personliga brevet varför du ska ha jobbet i fråga.
  • Inkludera kontaktuppgifter och bild – Kontaktuppgifterna talar för sig självt. Skriv ut dessa tydligt och snyggt. En seriös bild är också ett plus och ger arbetsgivaren möjlighet att skapa sig en bättre bild av dig.
  • Visa din kunskap om företaget – Företag som söker folk till sig vill inget hellre än att personen i fråga ska ha stenkoll på företaget och att företaget är en starkt bidragande faktor till att tjänsten har sökts.
  • Tänk på inledningen – En intresseväckande inledning är A och O för ett personligt brev. Det är under de första raderna som du måste se till att fånga in läsaren av det personliga brevet. Lägg därför extra krut på att göra inledningen intressant.

personligtbrev.se kan du läsa mer om personliga brev och ta del av mallar, exempel och skrivtips.

Sök lediga extrajobb

Nedan tipsar vi om arbetsförmedlarsidor där du kan hitta extrajobb. Dessa sidor erbjuder alla tänkbara typer av extrajobb, runt om i hela landet. Klicka dig in på respektive sida för att bläddra bland mängder av olika extrajobb – Vem vet, kanske hittar du ditt drömjobb redan idag?