Jobba som sjuksköterska

Vad gör en sjuksköterska?

En sjuksköterska ansvarar för omvårdnad av patienter. Detta innefattar bland annat att ställa diagnoser, utföra behandlingar, ordinera läkemedel, genomföra medicinska kontroller och föra journaler. En sjuksköterska kan specialisera sig inom vissa områden i vården, vilket i sin tur kommer påverka de dagliga sysslorna för sjuksköterskan i fråga.

Läs Mer

Hur blir man sjuksköterska?

För att jobba som sjuksköterska krävs det att man studerar sjuksköterskeprogrammet på en högskola eller ett universitet. Sjuksköterskeprogrammets grundutbildning är på tre år och omfattar 180 högskolepoäng.

studentum.se kan du läsa mer om och söka dig in på sjuksköterskeprogrammet på olika platser i landet.

Lediga jobb - Sjuksköterska

Studerar du till sjuksköterska, är du nyexaminerad sjuksköterska eller vill du söka ytterligare arbete? Möjligheterna är oändliga då man inom vården konstant söker nya och duktiga sjuksköterskor. Här nedan listar vi tre arbetsförmedlarsidor där du kan ta del av jobbannonser för att så småningom börja jobba som sjuksköterska.

Bemanningsföretag – Sjuksköterska

Är du less på din fastanställning som sjuksköterska och nyfiken på att prova på livet som bemanningssjuksköterska för att istället arbeta efter timmar? Att vända dig till ett bemanningsföretag för sjuksköterskor är ett perfekt sätt för att få lite variation i arbetslivet.

Oavsett om du vill jobba som sjuksköterska på heltid eller konsulta på deltid så finns det gott om möjligheter till detta. Vänd dig till bemanningsexperterna på Bonliva för att börja jobba som bemanningssjuksköterska.

Sjuksköterska – Lön

Innan man hoppas på sjuksköterskeprogrammet eller innan man tar anställning någonstans kan det vara intressant att veta vad en sjuksköterska tjänar.

Den genomsnittliga månadslönen för en sjuksköterska ligger på ca 38 000 kronor i månaden – statistik som tagit både från den privata och offentliga sektorn där den privata erbjuder betydligt bättre löner. Läs mer om lönen för sjuksköterskor:

sskjobb